• Lumea in Stiri

O felie din tortul de la nunta printului Charles cu Lady Diana este scoasa la licitatie


O felie din tortul de nuntă al prinţului şi prinţesei de Wales va fi scoasă la licitaţie la 40 de ani de la momentul în care Charles şi Diana şi-au rostit jurămintele în faţa altarului.


Joi, 29 iulie, se împlinesc 40 de ani de la nunta de basm în care moştenitorul tronului britanic s-a căsătorit cu tânăra şi timida Lady Diana Spencer, care avea atunci doar 20 de ani, la Catedrala St. Paul. Căsnicia lor nu a fost însă de durată. Cei doi s-au despărţit 11 ani mai târziu, în 1992, iar divorţul a fost pronunţat în 1996.Felia de tort cu marţipan din unul dintre cele 23 de torturi 'oficiale' servite la nuntă, este decorată cu blazonul regal în culorile auriu, roşu, albastru şi argintiu, reprodus de cofetari. Felie de tort i-a fost oferită lui Moyra Smith, angajată a Reginei Mamă de la reşedinţa regală Clarence House, care a păstrat-o învelită în folie alimentară, într-o veche cutie de prăjituri cu modele florale, pe care a lipit o etichetă pe care a scris de mână: 'A se umbla cu grijă - tortul de nuntă al Prinţului Charles & Prinţesei Diana', mesaj pe care l-a completat cu o semnătură şi data.


Familia Moyrei Smith a vândut felia de tort în 2008 unui colecţionar, iar acum, cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la eveniment, prăjitura este scoasă din nou la licitaţie.


'Pare să se fi păstrat în exact aceleaşi condiţii bune ca atunci când a fost vândută pentru prima oară, însă sfatul nostru este să nu încercaţi să o mâncaţi', a spus reprezentantul casei de licitaţii Dominic Winter Auctioneers din Cirencester, Gloucestershire.


83 views0 comments