• Lumea in Stiri

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 după ce a găsit un portofel


O fetiță în vârstă de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit înt-o stație de autobuz un portofel uitat pe o bancă.


Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a publicat pe pagina de Facebook dialogul copilei cu operatorul și i-a mulțumit micuței pentru că a procedat așa cum ar trebui să facă orice cetățean responsabil.


Iată mesajul publicat de STS:


- 112, ce urgență aveți?

- Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.

- Așa, foarte bine. Dar unde te afli?

- În stația de autobuz, vizavi de (...).

- Cum te cheamă?

- R.C.E. și am 9 ani.

- Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.

- Bine, mulțumesc mult.„Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civic. Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuța l-a deschis ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.


Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect.


Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor.”


56 views0 comments