• Lumea in Stiri

O lalea, botezată în Olanda după numele unui oraș din România / Crearea noului soi-20.000 euro/Foto


Tulipa Pitești sau Laleaua Pitești este o lalea roz creată de Franck Timmerman, un cultivator olandez.


Piteștiul devine, astfel, singurul oraș din lume, din afara Țării Lalelelor, Olanda, care dă numele unui soi de lalea - spun autoritățile din Pitești.


Noul soi va fi vândut peste tot în lume prin intermediul Bursei de flori de la Amsterdam.


Omologarea Tulip Pitești şi practic, cumpărarea licenţei, a costat în jur de 20.000 de euro.


„Conceperea acestei lalele a început acum mai bine de 20 de ani. Nu este ușor să creezi o lalea nouă și să obții un soi superior celor existente deja, dar această lalea este, cu adevărat, una foarte frumoasă și specială. Acest soi este nu numai unul foarte bun pentru a fi cultivat, ci este și foarte potrivit pentru aranjamente florale, are o durată foarte mare de viață și de înflorire. Suntem foarte fericiți că am obținut această lalea și că acum poartă denumirea de „Pitești”. „Tulipa Pitești” vine, în sfârșit, acasă: la Pitești! Voi fi acolo și eu, la toamnă, când vom planta împreună mai multe lalele în frumosul vostru oraș. Inima mea este pentru Pitești!” - spune creatorul noului soi, Franck Timmerman, într-un mesaj video.


Noua lalea va fi înscrisă în registrele internaţionale florale, fiind deja o marcă înregistrată.

Primii bulbi din noul soi au fost plantată vineri în fața primăriei Pitești, dar, în 2 ani vor fi plantate peste 10.000 de Tulip Pitești în tot orașul.


Piteştiul are o tradiţie de aproape 50 de ani în cultivarea lalelelor, iar în această periadă ar fi trebuit să aibă loc Simfonia Lalelelor, ediția cu numărul 44.Din cauza pandemiei, nu s-a organizat ca în alți ani, însă, autoritățile au făcut, totuși un aranjament în centrul orașului.


Simfonia Lalelelor este cea mai importantă sărbătoare a Piteștiului. Prima ediție a avut loc în 1978.


Foto: Facebook Simfonia Lalelelor

223 views0 comments

Recent Posts

See All