• Lumea in Stiri

O masă caldă pentru copiii săraci

O comandă la restaurantul preferat poate fi, de-acum, și o faptă bună.


Bolt Food, platforma de livrare de mâncare disponibilă în 16 țări și 30 de orașe din Europa și Africa, printre care București și Cluj-Napoca, se alătură misiunii World Vision România de a oferi copiilor din sate vulnerabile o masă caldă și două ore de ajutor la teme pe zi.


Sprijinul vine direct în aplicație, care le oferă utilizatorilor ocazia de a face bine printr-o comandă de la restaurantul preferat din București.

Prin programul Pâine și Mâine, fundația susține în prezent peste 1250 de copii să meargă la școală.


Pe lângă mesele calde și ajutorul specializat pe care îl primesc în efectuarea temelor, copiii participă la activități de educație non-formală și ateliere tematice.


În familiile vulnerabile, școala este lăsată de multe ori pe ultimul loc, căci în 80% dintre gospodării copiii și tinerii de toate vârstele (de la grădiniță la liceu) lucrează acasă - fac curățenie, se ocupă de animale sau au grijă de alți membri ai gospodăriei și, în acest fel, ajung să lipsească de la ore și să aibă rezultate slabe la învățătură.


Susținerea oferită prin programul Pâine și Mâine previne riscul de abandon școlar prin asigurarea mesei calde zilnice și a lecțiilor de educație remedială.

1 din 10 copii merge la culcare flămând, iar acesta este unul dintre principalii factori ce cauzează părăsirea timpurie a școlii.


Programul Pâine și Mâine este menit să reducă rata de abandon școlar, prin a le oferi acestor copii motivația de care au nevoie să meargă în continuare la ore, să învețe pentru a reuși să iasă din cercul vicios al sărăciei.

În perioada 11-24 ianuarie 2021, Bolt Food alături de 39 de restaurante partenere, din multiple locații din București, ajută acești copii să aibă în continuare parte de o masă caldă pe zi și două ore de ajutor zilnic la teme.