• Lumea in Stiri

O noua destinatie preferata de turistii din Europa de Est


Pentru a-şi reveni după pierderile din 2020, guvernul kenyan şi operatorii din turism au venit cu noi măsuri: intrările în parcurile naţionale, până la 1 iulie, vor fi la jumătate față de perioada dinainte de pandemie tarife valabile până la 1 iulie, iar hotelierii au tăiat 35-40% din prețurile pentru pachetele de vacanţă.

Turismul înseamnă peste aproape 11% din economia Kenyei, iar statul încearcă acum să îşi recâştige turiştii, după ce anul trecut turismul a scăzut cu aproape 90 de procente.

Înainte de pandemie, Kenya primea aproximativ 2 milioane de turişti, cei mai mulţi din Marea Britanie şi din Statele Unite, turişti care şi-au amânat vacanţele în Kenya pentru 2022, iar acum cei mai mulţi vin din Europa de Est. Kenya a ajuns și printre cele mai căutate destinații de vacanță și pentru turiștii din România, pentru că este printre puținele destinații unde se poate ajunge doar cu dovada unui test PCR negativ şi cu charter direct. Turiştii aleg destinaţia exotică pentru safari, dar şi pentru plajele cu nisip alb fin, de la Oceanul Indian.


Hotelierii din Kenya, în plus, insistă foarte mult pe respectarea regulilor de igienă: turiştii sunt rugaţi să se dezinfecteze de fiecare dată când intră în hotel, iar cei care intră în restaurant fără mască nu sunt serviți. Astfel, populaţia este protejată, iar turiştii se simt în siguranţă.

Organizatorii de safari spun că sectorul îşi revine încet şi estimează că la finalul anului vor ajunge la jumătate din vânzările anului 2019, iar în 2022 să revină complet la rezultatele de dinaintea pandemiei.

O zi de safari cu cazare inclusă într-un lodge în parcurile naţionale şi mic dejun costă circa 200 de dolari de persoană. Ghizii spun că un turist poate vedea, într-o zi, zebre, girafe, elefanţi, maimuţe, antilope, bivoli, lei, gheparzi, oryx, gazele sau gnu. Pentru maimuțe nu e nevoie de safari, pentru că sunt inclusiv în interiorul hotelurilor și fură mâncarea turiștilor. Spre Kenya există charter direct, iar vacanța de nouă zile pornește de la 1.200 de euro de persoană.