• Lumea in Stiri

O pălărie a lui Napoleon va fi scoasă la licitațieEste vorba despre o pălărie bicorn. Cel mai probabil, Napoleon Bonaparte a purtat-o în timpul campaniilor sale de succes împotriva celei de-a Patra Coaliții în anii 1806 și 1807 și în timpul semnării tratatului de la Tilsit, una dintre marile reușite ale lui Napoleon înainte de campania dezastruoasă din Rusia, din 1812.

Potrivit The Guardian, pălăria va fi scoasă la licitație și ar putea fi vândută pentru cel puțin 600.000 de euro.


Licitația este o metodă de comemorare a bicentenarul morții împăratului francez - „un împărat al cărui destin extraordinar continuă să fascineze pe toate continentele, la 200 de ani de la moartea sa”.

Pălăria a fost cumpărată în 1814 de un aristocrat britanic pasionat de personalitatea lui Napoleon și dusă apoi la reședința sa din Scoția, de unde a fost moștenită generație după generație.

Doar 19 astfel de pălării au fost identificate ca aparținând lui Napoleon la un moment dat, iar multe dintre ele se află în colecțiile unor muzee. La acest moment, valoarea pălăriei este estimată la o sumă între 400.000 și 600.000 de euro.

La un preț similar se va vinde și o replică a măștii mortuare a lui Napoleon.

Napoleon a murit în exil, la vârstă de 51 de ani, pe insula Sfânta Elena, în mai 1821.

24 views0 comments