• Lumea in Stiri

O pereche de vanturei roșii din Targu Mures poate fi urmarita in direct


Aventurile urbane ale unei perechi de vânturei roşii pot fi urmărite în direct, de-a lungul a trei luni, datorită unei camere web amplasată pe un bloc de locuinţe din Târgu Mureş, a anunțat Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii Grupul Milvus.

'Aici, poţi vedea în direct viaţa de 'cuplu' a unei perechi de vânturel roşu care a ales să cuibărească într-un bloc din Târgu Mureş la etajul 10. De altfel, anul trecut şi în 2018, am difuzat tot în direct scene din viaţa acestor animale care au ales să trăiască în mediul urban", spun reprezentanții Asociației.

Vânturelul roşu este una dintre cele mai frecvente păsări răpitoare din România. Cuibăreşte în aproape toate tipurile de habitate cu excepţia pădurilor închise şi a regiunilor complet lipsite de copaci. Pasărea urbanizată poate fi văzută şi în parcuri şi în centrele oraşelor. Ocupă cuiburi părăsite de ciori şi coţofene, dar cuibăresc şi în fisurile blocurilor, acoperişuri, găuri de aerisire.

Potrivit Asociației Milvus, vânturelul roşu este un mare consumator de rozătoare, insecte, şopârle, iar numărul puilor poate ajunge până la şase într-un an, depinzând de resursele anului respectiv.

Cea mai veche cameră montată într-un cuib de barză din România, în urmă cu 15 ani într-un cuib din Dumbrăvioara, aparţine tot Grupului Milvus.

Vântureii roșii pot fi urmăriți aici25 views0 comments