• Lumea in Stiri

O racheta romaneasca va lansa un satelit din Marea NeagraEco Rocket, rachetă realizată în România, va fi lansată în luna august de la bordul unei nave militare, NMH Cătuneanu, care aparține Forțelor Navale și se află

în Marea Neagră, la câteva zeci de kilometri de Constanța.

Racheta românească folosește, în două dintre cele trei faze de funcționare, combustibil pe bază de apă. Construită pentru a servi piaţa sateliţilor de mici dimensiuni, racheta cântărește 5 tone la lansare şi 450 de kilograme fără combustibil, și măsoară, în lungime, 13,2 metri, potrivit coordonatorului proiectului din partea Asociației Române pentru Cosmonautică și Aeronautică, Dumitru Popescu.


Potrivit ȘtirilePROTV, racheta românească este cea mai ieftină rachetă lansatoare de sateliți din lume, costul de producție fiind de 1,2 milioane de euro. Costul uni lansări este de aproape 500.000 de euro.


Lansarea Eco Rocket din luna august va putea fi văzută de cei care se află pe plaja din zona Portului Tomis, deoarece nava de pe care va avea loc se află la 36 de kilometri travers de Constanţa.


Potrivit coordonatorului proiectului din partea Asociației Române pentru Cosmonautică și Aeronautică, lansarea va fi observată ca o dâră albă care se va ridica din mare.


513 views0 comments