• Lumea in Stiri

O româncă, premiată de Regele SpanieiMihaela Alice Cozma este șofer de ambulanță în orașul Almedranlejo, aflat în provincia spaniolă Extremadura. Ea trăiește de 14 ani în Spania.


Însă, s-a născut în România, în 1988. 19 ani mai târziu a ajuns în Spania, unde a muncit din greu și a reușit să aibă propriul bar, timp de 8 ani, perioadă în care a studiat și a obținut permisul de conducere pentru toate categoriile.


În barul ei a aflat despre activitatea de voluntariat în Crucea Roșie spaniolă și a luat decizia de a se înscrie, împreună cu cea mai bună prietenă a sa, la cursurile de transport medical auxiliar.


A colaborat ca voluntar cu această organizație conducând ambulanțele lor și, timp de trei ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros, cu sediul în Almendralejo.


De când a izbucnit pandemia, Mihaela a continuat să fie voluntar pe ambulanță. O perioadă extrem de dificilă. „Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”, a declarat ea.


Regele Felipe VI a acordat, vineri, Ordinul de Merit Civil unui număr de 24 de „cetățeni exemplari”, iar printre ei s-a numărat și Mihaela.Mihaela, prima din dreapta


O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”. Așa a descris regele Felip VI ceremonia, în cadrul căreia 24 de oameni – 16 femei și 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 74 de ani – au fost decorați.


Evenimentul a fost organizat cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării sale pe tronul Spaniei, iar la ceremonia de la Palatul Regal din Madrid au fost prezente și regina Letizia, precum și prințesele Leonor și Sofia.

188 views0 comments