• Lumea in Stiri

O scrisoare rara despre Teoria relativitatii, semnata de Einstein, s-a vandut la licitatie


O scrisoare manuscris a lui Albert Einstein conţinând celebra sa ecuaţie E=mc2 a teoriei relativităţii a fost vândută la o licitaţie din Statele Unite pentru 1,2 milioane de dolari, de aproape trei ori mai mult decât se aşteptau organizatorii licitaţiei


Documentariştii implicaţi în Einstein Papers Project, din cadrul Institutului de Tehnologie din California şi de la Universitatea Ebraică din Ierusalim susțin că mai există doar alte trei note scrise de mână de către Albert Einstein pe tema teorei relativității.


Scrisoarea scoasă la licitaţie de un colecţionar privat, a fost cumpărată de o persoană care și-a păstrat anonimatul, în cadrul unei licitaţii virtuale organizate în Boston.

Scrisoarea este datată 26 octombrie 1946, are o singură pagină, este scrisă în limba germană şi este adresată fizicianului american de origine poloneză Ludwik Silberstein.

Ecuaţia - energia este egală cu masa înmulţită cu viteza luminii la pătrat - a schimbat fizica, demonstrând că timpul nu este absolut şi că masa şi energia sunt echivalente.

Organizatorii licitației susțin că raritatea scrisorii lui Einstein a declanşat 'un război al ofertelor' între participanţii la licitaţie.