• Lumea in Stiri

O secție de poliție celebră din Londra, transformată în muzeu / FOTO


Mai nou, turiștii pot vizita la Londra o secţie de poliţie.


Scoasă recent din uz, aceasta a fost transformată în muzeu, cea mai recentă adăugire la oferta culturală variată a capitalei britanice, informează Reuters.

Bow Street Police Museum este situat în cartierul Covent Garden, într-un spaţiu care adăpostea o secţie de poliţie şi un tribunal unde au compărut, printre alţii, scriitorul Oscar Wilde şi sufragetele Emmeline şi Christabel Pankhurst.

Muzeul este dedicat Bow Street Runners, considerată prima forţă de poliţie profesionistă din Londra, creată în 1749 şi ulterior unită cu Metropolitan Police. Exponatele spun povestea unei lungi istorii de crime şi de anchete. Secţia de poliţie Bow Street a fost închisă în 1992. Tribunalul, unde au fost audiaţi infractori celebri precum gemenii Kray şi dictatorul chilian Augusto Pinochet, s-a închis în 2006.
Vizitatorii au acces la celulele şi birourile de la parterul secţiei de poliţie. Printre obiectele expuse se află uniforme, cătuşe şi boxa instanţei cu numărul doi. Clădirea a fost restaurată, iar deasupra fostei secţii de poliţie se află acum un hotel.


16 views0 comments