• Lumea in Stiri

O sonda spatiala se apropie de Marte


Este vorba de Sonda Hope, lansată în cadrul primei misiuni arabe interplanetare.


Ea urmează să se plaseze marţi pe o orbită a planetei Marte.


Obiectivul sondei este de a descifra secretele timpului şi ale "Planetei Roşii", informează AFP.


Sonda "Al-Amal" (denumită "Espoir" în franceză şi "Hope" în engleză) a fost lansată de Emiratele Arabe Unite şi ar trebui să furnizeze o imagine completă asupra dinamicii temperaturilor din atmosfera marţiană.


Lansarea acestui vehicul spaţial fără echipaj uman a avut loc în iulie 2020 de la centrul spaţial Tanegashima din sud-vestul Japoniei, după două amânări provocate de vremea nefavorabilă.


Ambiţiile spaţiale ale Emiratelor Arabe Unite, o ţară din Golful Persic bogată în petrol, sunt percepute ca o reminiscenţă a "Epocii de Aur" ce a marcat marile realizări culturale şi ştiinţifice din Orientul Mijlociu.


Ambiţiile acestei ţări merg chiar şi mai departe, întrucât ea doreşte să construiască o colonie umană pe Marte până în anul 2117.


Până atunci, oficialii din Emiratele Arabe Unite intenţionează să creeze "un oraş ştiinţific" în deşertul aflat la periferia oraşului Dubai, pentru a simula condiţiile de pe Marte şi pentru a dezvolta tehnologia necesară colonizării acestei planete.


De asemenea, Emiratele Arabe Unite au în vedere mai multe proiecte ce vizează mineritul şi turismul spaţial. Reprezentanţii săi au semnat un protocol cu Virgin Galactic, o companie a miliardarului britanic Richard Branson specializată în turism spaţial.
8 views0 comments

Recent Posts

See All