• Lumea in Stiri

O specie invaziva afecteaza Delta Dunarii si poate duce la disparitia ultimilor sturioni


Pescarii din Delta Dunării au prins, în ultima perioadă, mai multe exemplare de somn african, specie invazivă care poate afecta întreaga resursă piscicolă. Un pescar din comuna Crișan, care a prins un astfel de exemplar crede că somnul african a scăpat din crescătorii, iar directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului, Gyorgy Deak, atrage atenția că apariția acestei specii ar putea duce la dispariția ultimelor exemplare de sturion din România.


Specia de somn african, potrivit directorului Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Mediului, mănâncă tot şi va duce la declinul tuturor populaţiilor de peşti, din cauză că se hrănește cu icrele lor.


Exemplare de somn african au fost capturate şi de pescarii sportivi, dar în contextul în care ordinul de prohibiţie impune eliberarea în mediul natural a patru specii de peşti, printre care şi somnul, pescarii sportivii au respectat prevederile legale, a anunțat preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, Cătălin Ţibuleac.

Cu toate că singura soluție, pentru salvarea peștilor din Delta Dunării, este doar eliminarea acestei specii invazive.


254 views0 comments