• Lumea in Stiri

O statuie de peste 7 metri a actriţei Marilyn Monroe, controversată


O statuie uriașă a actriţei Marilyn Monroe, ce ar urma să fie amplasată în faţa unui muzeu din Palm Springs, este contestată de localnici.


Statuia de 7 metri şi jumătate din faţa Palm Springs Art Museum o reprezintă cu fusta ridicată de ventilaţia din trotuar, expunându-i lenjeria intimă, ipostază emblematică din filmul „The Seven Year Itch”.


Mai mulţi localnici sunt de părere că nu îi face cinste actriţei care ar fi împlinit, pe 1 iunie, vârsta de 95 de ani.


Reclamanţii sunt de părere că statuia din fibră de sticlă nu este simbolul potrivit pentru aceste vremuri, cel puţin nu în acel loc, și că posteriorul divei anilor 50 nu reprezintă orașul. Ar fi primul lucru pe care l-ar vedea turiștii când ies din muzeu,

Unii antreprenori spun că statuia kitschy pop va atrage turişti - scrie Variety. O petiţie #MeTooMarilyn a adunat aproximativ 50.000 de semnături împotriva amplasării.

Ea ar urma să fie instalată în faţa muzeului până la finalul verii, dar localnicii nemulţumiţi au deschis un proces blocând astfel amplasarea ei.

Următoarea audiere este stabilită pentru 20 iulie.

Statuia concepută de Seward Johnson a mai fost amplasată în oraş în perioada 2012 - 2014, la o intersecţie din centru.

Ea a fost mutată în diverse locuri, dar acum un grup sprijinit de proprietari de hoteluri, care a cumpărat-o pentru 1 milion de dolari, vrea să o reinstaleze în faţa muzeului pentru cel puţin trei ani.


Pe lângă asta, comunitatea se întreabă şi dacă monumentul nu reprezintă un simbol al sexismului. O petiţie #MeTooMarilyn a obţinut aproximativ 50.000 de semnături împotriva amplasării.115 views0 comments