• Lumea in Stiri

Olimpiada fara scandari, strangeri de mana si distanta de cel putin un metru intre sportivi


Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunțat măsurile sanitare pentru primele competiţii ''test'' care se vor organiza la sfârșitul săptămânii. Este vorba despre 18 evenimente sportive, primul fiind rugby-ul în scaun rulant.

Unul dintre responsabilii Comitetului de organizare, Hidemasa Nakamura, a spus că pentru a se asigura buna desfăşurare a competiţiilor, ''se încearcă limitarea contactelor, strângerile de mână, respectarea distanţei de un metru între sportivi, când nu este posibilă distanţarea la doi metri''. De asemenea sunt interzise scandările, strigătele, iar spaţiile comune vor fi ventilate la fiecare jumătate de oră.

14 ''evenimente test'' urmează să fie supervizate de Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice, iar ultimele patru sunt în responsabilitatea federaţiilor internaţionale sportive.

Competiţiile de atletism, programate pe 9 mai la Tokyo, pe Stadionul Naţional, sunt singurele care vor permite participarea sportivilor străini şi prezenţa publicului în tribune.

Pe 20 martie, organizatorii niponi au decis că nu vor permite accesul spectatorilor din străinătate la întrecerile olimpice, o premieră în istoria olimpică.

Ultimele competiţiile test, similare cu o repetiţie generală înaintea întrecerilor olimpice, s-au derulat între 6 şi 8 martie 2020, înainte ca situaţia sanitară să se degradeze la scară mondială şi să determine amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice.

Olimpiada de vară va avea loc în perioada 23 iulie-8 august 2021


16 views0 comments

Recent Posts

See All