• Lumea in Stiri

„Oracolele” pentru EURO 2020: o țestoasă și un motan surdŢestoasa Sigmund și Motanul Ahile au fost zilele acestea cele mai urmărite animale.


Teștoasa - în Austria, Ahile în Rusia.


Broasca țestoasă Sigmund, devenită marele oracol al EURO2020 în ţara sa, a pronosticat victoria Italiei asupra Angliei la finala care se va disputa duminică pe stadionul Wembley din Londra.


Ca şi în predicţiile sale anterioare, îngrijitorii au plasat două boluri cu mâncare, reprezentând fiecare selecţionată, conţinând fructele sale preferate: căpşune şi caise.


Ţestoasa nu a stat pe gânduri şi s-a dus direct la bolul reprezentând Italia şi a pronosticat o victorie pentru selecţionata lui Roberto Mancini.


Sigmund, care are 17 centimetri lăţime şi vârsta de 50 de ani, este o broască ţestoasă-cutie de Carolina (Terrapene Carolina).


Centrul comercial Center West din Graz, sudul Austriei, a luat-o în primire în urmă cu două săptămâni pentru a conştientiza vizitatorii despre importanţa protejării speciilor, care, asemeni ţestoasei Terrapene Carolina, sunt în pericol de extincţie.


Inţial, responsabilii centrului au prezentat prima ei predicţie ca pe un antrenament pentru a atrage vizitatorii, însă după ce broasca a pronosticat cu succes toate rezultatele din optimi, Sigmund a devenit un fenomen naţional.


"Suporteri din toată Austria, şi chiar Slovenia, s-au interesat de predicţiile oracolului Cupei Europene de fotbal", a declarat directorul centrului, Martin Wittigayer, agenţiei de ştiri austriece APA


După ce a ales Italia drept câştigătoare a turneului şi având un procent de 70% de succese în predicţiile sale, Sigmund se va întoarce în căminul său, la centrul de conservare "Turtle Island" din Graz, cu o donaţie de 2.500 de euro din partea centrului comercial care a găzduit-o.
Și Motanul rus Ahile face pronosticuri la Campionatul European de Fotbal. Motanul, una dintre atracţiile Muzeului Hermitage din fosta capitală ţaristă, este surd.


El a fost un oracol mai bun decât Sigmund. Motanul a avut un procent de acurateţe de 100 % la Cupa Confederaţiilor şi de 75 % la sută la Cupa Mondială din Rusia.


Pisica oracol a rușilor a prognozat deja victoria Italiei asupra Turciei din partida de deschidere de vineri seară de la Roma.


Nu se știe, încă, dacă a avut de ales între Italia și Anglia.Dacă vă întrebați cum își face predicțiile Ahile, totul se reduce la mâncare. I se oferă două boluri cu mâncare pentru pisici. Fiecare castron reprezintă una dintre țările care participă la meci. Vasul ales de Ahile confirmă prezicerea sa.

Motanul de culoare albă, membru eminent al brigăzii feline care protejează de rozătoare Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, a fost ales să facă predicţii datorită surdităţii sale, care îl face să fie mai puţin supus stresului cauzat de zgomotele şi agitaţia din jurul său, după cum a precizat Anna Kondratieva, medic veterinar la celebrul muzeu din fosta capitală imperială rusă.

27 views0 comments