• Lumea in Stiri

Oregon - primul stat american care dezincriminează posesia drogurilor dure


După ce, în 1973, a legalizat consumul în scop recreațional al marihuanei, fiind primul stat american care lua această decizie, Oregon devine și primul stat din SUA care a dezincriminat posesia de mici cantităţi din aşa-numitele droguri dure.


Cine este prins cu cantități mici din astfel de droguri este acuzat de o infracţiune civilă care atrage după sine o amendă şi posibilitatea de a o evita printr-o “evaluare a stării de sănătate”.

Steve Allen, director al Autorităţii Sanitare din Oregon, a explicat că legea intră în vigoare într-un moment critic, în condiţiile în care incidenţa supradozelor de droguri a crescut cu 70% în acest stat de la începutul pandemiei de coronavirus.


Măsura presupune că poliţia nu va mai putea aresta un individ pentru posesia unor mici cantităţi de drog pentru consumul propriu, precum cocaină, heroină, metanfetamină, LSD, MDMA sau opiacee precum oxicodona.


În schimb, persoanele găsite cu cantităţi mici din aceste droguri asupra lor riscă o amendă de până la 100 de dolari, a cărei achitare poate fi însă evitată dacă persoana respectivă este de acord să se înscrie într-un program de dezintoxicare.


Obiectivul acestei legi este să se acorde prioritate tratamentului persoanelor care se luptă cu o dependenţă, şi nu pedepsei cu închisoarea, care le-ar îngreuna reinserţia socială.


4 views0 comments