• Lumea in Stiri

Osaka: Aparitie inedita in centrul orasului


Un raton a fost zărit în centrul oraşului Osaka la începutul acestei luni, o apariţie rară ce evidenţiază modul în care măsurile de siguranţă împotriva coronavirusului care au pustiit pe timpul nopţii unul dintre cele aglomerate cartiere de divertisment din oraşul nipon, informează luni agenţia de presă Kyodo.


Animalul sălbatic, surprins în imagini de un fotograf Kyodo News, a fost zărit la primele ore ale zilei de miercuri săptămâna trecută pe o stradă îngustă, pavată cu piatră cubică, din apropierea templului Hozenji, în cartierul Minami din Osaka.


Întrucât restaurantele şi barurile din împrejurimi se închid în cea mai mai mare parte după ora 20:00 în baza stării de urgenţă în vigoare în Osaka din 8 ianuarie, zona era pustie.


Ratonul a profitat probabil de absenţa oamenilor, a spus nostalgic Takeshi Yamamoto, de 44 de ani, managerul unui bar din apropiere, remarcând strada pustie, plină de postere care avertizează clienţii de închiderea temporară sau de programul redus.


''Zona aceasta este una reprezentativă pentru Osaka. Sper că lucrurile vor reveni la normal pe cât de repede posibil'', a spus acesta.


Ratonul aparţine unei specii nord-americane desemnate de Ministerul Mediului drept o specie alogenă invazivă, care provoacă pagube florei şi faunei.


Crescuţi iniţial ca animale de casă, ratonii proveniţi din exemplare abandonate se regăsesc în prezent în multe regiuni din Japonia.


4 views0 comments