• Lumea in Stiri

Pădurea, ca scenă de teatru pentru benzi desenate
V-ați gândit vreodată la pădure ca la un spațiu cultural și educațional? Ei bine, o organizație neguvernamentală adună în pădure artiști, elevi, profesori și părinți și se pun pe desenat.


Este un proiect al organizației ADEMED, care își propune revitalizarea pădurii ca spațiu cultural comunitar în zone rurale izolate puțin expuse la cultură.


Proiectul se numeșteImpreună cu pădurea mea în benzi desenate. Este implementat de ADEMED – Asociația pentru Dezvoltare și Mediu și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.


Astfel, sub îndrumarea unor artiști de bandă desenată recunoscuți, elevii din localități rurale izolate împreună cu părinții lor și cu alți cetățeni din localitate merg într-o pădure a satului cu personaje de bandă desenată, care ilustrează legende și povești locale.


Participanții vor interpreta benzile desenate realizate ca piese de teatru pe o scenă naturală, cu elemente scenografice din vrescuri, frunze și buturugi.


Se urmărește, practic, antrenarea comunității într-o rețea a spațiilor culturale deschise din mediul rural.


Acțiunea ar putea fi extinsă pe plan național și pe plan european, vizând pe termen lung participarea la programul Creative Europe.


Pentru început, vor fi organizate 3 scenete cu personaje din benzi desenate în pădurile din 3 sate izolate : Boșorod, județul Hunedoara, Pietriceaua,județul Prahova și Pesac, județul Timiș ( în această ultimă locație, acțiunea va avea loc în perioda 28.06 – 2.07.2021).


Pornind de la experiența și rezultatele proiectului vor fi stabilite legături cu grupuri similare din alte comunități rurale.

15 views0 comments