• Lumea in Stiri

Palatele coroanei britanice, deschise pentru public după ce Prințul Charles va deveni Rege


Cel puțin 5 palate aflate în proprietatea Casei Regale Britanice vor fi deschise pentru public. Asta se va întâmpla după ce prințul Charles va prelua tronul Marii Britanii, după decesul reginei Elisabeta a II-a.


Printre proprietățile care vor devein publice se află Palatul Buckingham, Clarence House, Sandringham House, precum și castelele Windsor și Balmoral - scrie The Guardian.


Potrivit presei britanice, Prințul Charles ar fi vorbit deja despre planurile sale cu mai mulți membri ai familiei regale.


Mai mult, Charles a declarat publicației Sunday Times că vrea ca grădinile de la Palatul Buckingham să fie deschise publicului pe tot parcursul anului, chiar și când el se află la reședință.


Deja, cererea de bilete pentru un picnic pe peluzele Palatului Buckingham și vizitarea grădinilor a fost foarte mare luna trecută, iar Royal Collection Trust, organizația caritabilă care donează fondurile strânse, s-a văzut nevoită să nu mai accepte noi rezervări.Grădinile datează din 1820, când George al IV-lea a transformat Buckingham House într-un palat.


Astăzi, se regăsesc acolo peste 1.000 de copaci și 320 de flori sălbatice și plante.


Vizitatorii pot parcurge un traseu de-a lungul gardului viu care măsoară 165 de metri, printre platanii plantați și numiți după regina Victoria și prințul Albert, și pot să ia masa în aer liber, pe peluze.


Din mai până în septembrie, vizitatorii pot putea face mici tururi ale palatului. Prințul Charles vrea ca această perioadă, în care se permite accesul oamenilor în interior, să fie mai lungă.
22 views0 comments