• Lumea in Stiri

Pandemia a tăiat pofta de bere a germanilor


Vânzările de bere de anul trecut au scăzut la un nivel record, de aproape 9 miliarde de litri, cu 5,5% mai puţin decât în 2019, arată cifrele oficiale publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis). Este vorba doar despre berea vândută în Germania, nu și despre berea fără alcool sau berea importată din afara Uniunii Europene.

Realitatea este că vânzările de bere din Germania au scăzut constant în ultimii ani, și au ajuns să fie cu peste 20 de procente mai mici decât în urmă cu 18 ani.

Dar, pentru anul trecut, Oficiul federal de statistică pune scăderea consumului de bere pe seama restricțiilor sanitare, care au ținut închise luni de zile barurile şi restaurantele. Până și Oktoberfest de la Munchen a fost anulat, celebrul festival la care paricipă zeci de mii de oameni. Dar povestea berii de la Oktoberfest este ceva mai specială.


Potrivit site-ului oficial, cele şase beri oferite 'trebuie să fie preparate cu apă din Munchen luată dintr-o fântână adâncă şi să aibă un conţinut original de must de bere de cel puţin 13,6%, ceea ce le face mai puternice decât berile normale', care au o tărie 5% alcool. La ultima ediție a festivalului, în 2019, numărul vizitatorilor a fost de peste 6,3 milioane de oameni.