• Lumea in Stiri

Permisul de călătorie digital- viitorul turismului?


Țări obișnuite să fie asaltate de turiști au anunțat că vor deschide larg granițele, fără nici un fel de restricții, norocoșilor care au reușit să se vaccineze anti COVID-19. Și companii aeriene fac presiuni ca Organizația Mondială a Sănătății să confirme că este sigur pentru oameni să zboare fără să mai fie nevoiți să stea în carantină dacă au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

Obținerea aprobării de la OMS este pasul cheie pentru un „permis de călătorie digital” global, care să permită o călătorie internațională sigură, potrivit Asociației Internaționale a Transportului Aerian. Printre destinațiile care au anunțat că elimină restricțiile pentru persoanele vaccinate se numără, de exemplu, Seychelles. Țara va primi imediat turiștii vaccinați de oriunde din lume, deși aceștia trebuie să prezinte, totuși, un rezultat negativ al testului Covid PCR efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. Dar, până acum turiștii erau obligați să stea în autoizolare, la hotel, timp de 10 zile după data sosirii, scrie The Independent.

Pentru a fi considerați vaccinați, turiștii trebuie să fie imunizați cu ambele doze de vaccin și să fi trecut cel puțin două săptămâni de la ultima doză. Dovada o pot face doar printr-un „certificat autentic de la autoritatea națională de sănătate”.


Și România a anunțat că vizitatorii care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului nu vor fi obligați să stea în carantină la sosire. Călătorii trebuie să demonstreze acest lucru printr-un "document emis de unitatea sanitară care a administrat vaccinul, din România sau din străinătate".

Și în Islanda "toți cei care prezintă un certificat internațional valid de vaccinare completă cu un vaccin aprobat împotriva Covid-19 sunt scutiți" de cerințele de testare și carantină stabilite pentru toți ceilalți pasageri, au anunțat autoritățile.


În decembrie, Cipru a devenit primul stat membru al Uniunii Europene care a anunțat că intenționează să elimine cerințele de intrare, cum ar fi testarea și carantina, pentru călătorii care sunt vaccinați împotriva Covid-19. Cu toate acestea, planul guvernamental va intra în vigoare abia în ​​martie, când călătorii vaccinați nu vor mai fi nevoiți să respecte alte reguli de intrare legate de Covid, ca parte a unei oferte de reluare a turismului.


9 views0 comments