• Lumea in Stiri

Persoanele care au avut COVID-19 nu se mai pot îmbolnăvi cel puțin 6 luni


Un studiu realizat în Marea Britanie arată că aproape toate persoanele infectate anterior cu COVID-19 au prezentat niveluri ridicate de anticorpi pentru cel puţin şase luni, care i-ar putea proteja de reinfectare,


Potrivit Reuters, oamenii de ştiinţă au declarat că studiul, care a evaluat nivelurile de infectare anterioară cu COVID-19 în rândul populaţiei din Marea Britanie, precum şi intervalul de timp în care anticorpii au persistat în corpul persoanelor infectate, ar oferi o oarecare asigurare cu privire la raritatea cazurilor de reinfectare.


În rândul participanţilor cu rezultate pozitive la testele pentru depistarea infectării anterioare cu COVID-19, 99% au prezentat anticorpi la SARS-CoV-2 timp de trei luni, potrivit rezultatelor cercetării.


După încheierea celor şase luni de monitorizare în cadrul studiului, 88% dintre aceştia aveau încă anticorpi.


”Deşi nu putem fi siguri în privinţa legăturii cu imunitatea, rezultatele sugerează că oamenii ar putea fi protejaţi de infectarea ulterioară cel puţin şase luni după infectarea pe cale naturală”, a precizat unul dintre realiztorii studiului.


Cercetătorul a declarat totodată că aceste constatări sunt în concordanţă cu rezultatele altor studii realizate în Regatul Unit şi Islanda.


Citește și rezultatele studiului privind răspândirea noului coronavirus în spații închise.8 views0 comments