• Lumea in Stiri

Pizza coapta pe lava vulcanica/FOTO+VIDEO


Un fost contabil prepară pizza vulcanică, pe lavă incandescentă.


Fluxul de lavă incandescentă se mişcă lent, iar căldura rocilor găteşte ''Pizza Pacaya'', denumită astfel după vulcanul din sudul statului Guatemala, unde fostul contabil David Garcia şi-a amenajat bucătăria improvizată care surprinde turiștii, scrie agenția de presă AFP.


În vârstă de 34 de ani, cu cizme şi îmbrăcăminte de protecţie pentru a se proteja de căldura imensului cuptor vulcanic, David Garcia cocea pizza la începutul afacerii, deschise acum trei ani, în cavităţi din lava încă fierbinte, însă, pentru că activitatea vulcanului s-a intensificat în ultimele trei luni, acum gătește direct pe lava aflată în mişcare.


În timp ce sătenii care locuiesc la poalele Vulcanul Pacaya, care se înalţă până la 2.552 de metri deasupra nivelului mării, la aproximativ 25 de kilometri sud de capitală, trăiesc sub ameninţarea exploziilor şi a ploilor de cenuşă. Fluxurile de lavă s-au apropiat chiar de zonele locuite, motiv pentru care locuitorii au organizat procesiuni pentru a cere puterii divine să calmeze vulcanul.


25 views0 comments