• Lumea in Stiri

Plătești chiria la jumătate dacă muncești sau te muți acolo / Foto


În încercarea de a-i atrage pe turiști și nu numai, autoritățile din Santa Fiora, Toscana şi Rieti, Lazio, vor plăti până la 50% din chiria oricărei persoane care lucrează de acasă şi care decide să se mute în una din aceste destinaţii, informează CNN.


Solicitanţii trebuie să aibă o slujbă „activă”. Nu contează ce faceţi pentru a trăi, atâta timp cât sunteţi suficient de pricepuţi pentru a o face oriunde.


Aşa-numitele „sate inteligente de lucru” înfloresc acum în Italia, deoarece autorităţile locale înţeleg potenţialul de a stimula internetul de mare viteză şi de a înfiinţa „laboratoare” echipate pentru telecomunicaţii.


Situat în inima Toscanei sălbatice, satul medieval Santa Fiora este amplasat în rezervaţia naturală Monte Amiata şi este aproape de Val D'Orcia.


Populaţia a scăzut la 2.500 de locuitori, iar primarul Federico Balocchi crede că tehnologia şi munca virtuală pot revoluţiona viitorul oraşului său natal.


Cei care muncesc de acasă și care doresc să se mute şi să închirieze o casă aici sub soarele toscan vor primi până la 200 de euro sau 50% din chiria totală pentru sejururi pe termen lung cuprinse între două şi şase luni.


Chiriile locale sunt de obicei cuprinse între 300 şi 500 de euro lunar, ceea ce înseamnă că oricine se mută aici ar putea ajunge să plătească doar 100 de euro pe lună.Pentru a ajuta persoanele din afară să îşi găsească tipul ideal de cazare, fie că este o căsuţă confortabilă din piatră în centrul istoric sau o vilă pe dealurile verzi din jur, primăria a lansat un site web să facă publicitate ofertelor imobiliare alături de o listă de servicii utile şi contacte de instalatori, bone, medici, electricieni şi livrare de alimente pentru a face nou-veniţii să se simtă ca acasă.


Există, de asemenea, legături către agenţii imobiliare locale pentru o gamă mai largă de case.


Nu se adresează turiştilor ocazionali, ci persoanelor care doresc cu adevărat să experimenteze viaţa satului nostru”, spune Federico Balocchi, primarul satului.


Satul tocmai a fost cablat cu internet cu fibră de mare viteză, iar dincolo de conexiunea în bandă largă, ritmul vieţii în Santa Fiora este lent, oferind o şedere departe de haosul oraşului.


Pentru cei care ar prefera să fie mai aproape de Roma, Rieti are o ofertă similară, dar pentru un sejur de minim trei luni.Chiar dacă Rieti are aproximativ 50.000 de locuitori şi este unul dintre cele mai mari oraşe din regiunea Lazio, populaţia sa nu creşte.


Cei interesați sunt liberi să aleagă o proprietate chiar şi în districtele rurale din apropiere, unde chiriile sunt mai mici în comparaţie cu oraşul.


Găsirea unui loc ar putea fi mai dificilă, deoarece aici nu există un site web al primăriei cu proprietăţi disponibile.Solicitanţii vor trebui să ia legătura direct cu agenţiile sau platformele de închiriere online.

În plus, angajaţii vor avea nevoie de o scrisoare de la şeful lor pentru a dovedi statutul lor de lucrător la distanţă, dar liber profesioniştii pot furniza pur şi simplu o descriere a muncii lor profesionale.


Chiriile în oraş sunt cuprinse între 250 şi 500 de euro. Pentru 600 de euro puteţi avea o întreagă vilă într-o zonă rurală liniştită.

58 views0 comments

Recent Posts

See All