• Lumea in Stiri

Placido Domingo revine la Teatrul BolşoiTenorul spaniol Placido Domingo va dirija din nou orchestra Teatrul Bolşoi din Moscova în 12 şi 14 februarie.


După ce a debutat ca dirijor de orchestră la Teatrul Bolşoi în octombrie anul trecut când a dirijat opera Manon Lescaut, Placido Domingo revine în sala prestigiosului teatru pentru a dirija opera La Boheme de Giacomo Puccini, dar și pentru a cânta, ca bariton, în operele Don Carlos şi La Traviata de Giuseppe Verdi.


La Boheme este o operă specială pentru Placido Domingo, care a interpretat rolul lui Rodolfo pe cele mai importante scene din întreaga lume timp de 29 de ani, de la debutul său de succes din Mexic, în 1962.


Ca dirijor de orchestră de operă, Placido Domingo a debutat la Metropolitan Opera din New York, în 1984.Placido Domingo are în Rusia un public necondiţionat în pofida scandalului sexual care îl ţine departe de majoritatea scenelor de operă din întreaga lume. Și o apreciere confirmată direct de preşedintele rus Vladimir Putin, care l-a felicitat în 21 ianuarie, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani.


Recent Posts

See All