• Lumea in Stiri

Povestea femeii care ar fi născut 10 copii este falsă


La începutul lunii iunie, făcea înconjurul presei o știre potrivi căreia o femeie femeii din Africa de Sud ar fi născut 10 copii.


Acum, se dovedește că știrea a fost falsă, după cum a stabilit o anchetă oficială, citată de BBC.


Niciun spital din provincia unde locuiește aceasta nu are în evidență o astfel de naștere.

Mai mult, se pare că femeia nici măcar nu a fost însărcinată recent.


Totul a pornit de la un schimb de mesaje între femeia în vârstă de 37 de ani, Gosiame Sithole, partenerul ei, Teboho Tsotetsi, și Piet Rampedi, redactorul șef al Pretoria News.

În mai, jurnalistul a intervievat cuplul, care ar fi spus că așteaptă opt bebeluși, iar o fotografie o arată pe Sithole care pare gravidă.


În 8 iunie, site-ul Pretoria News a anunțat nașterea a 10 bebeluși, cu doi mai mulți decât așteptau inițial părinții.


Publicația îl cita ca sursă pe presupusul tată, Teboho Tsotetsi. Bărbatul a spus însă ulterior că a primit vestea de la partenera lui, printr-un mesaj, dar că el nu a avut acces în spital, din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.


La rândul său, Piet Rampedi spune că s-a bazat pe mesajele pe care le-a primit pe WhatsApp de la Tsotetsi și că nu a avut nicio confirmare de la spital în acest sens.

Primarul localității a confirmat nașterile atunci când presa a publicat povestea. Însă, un purtător de cuvânt al guvernului a spus însă ulterior că primarul s-a bazat doar pe spusele familiei, dar că nimeni nu a văzut copiii încă.


La o săptămână după apariția știrii, soțul femeii a raportat dispariția ei și a cerut oamenilor să oprească donațiile. Pentru că, impresionați de povestea celor doi, oamenii din toată lumea, le-au făcut donații.


Între timp, asistenții sociali au reușit să o găsească pe Sithole, care a fost internată în spital. Femeia este ținută sub observație pentru a stabili dacă este sănătoasă mintal.

70 views0 comments