• Lumea in Stiri

Povestea Lupului, sau cum a devenit vedetă un lup, într-un sat din Republica MoldovaÎntr-un sat din Republica Moldova, situat la câțiva kilometri de capitala Chișinău, un lup s-a plimbat nestingherit o zi întreagă, în libertate.


A luat la rând ulițele din Dănceni, fără să pună pe nimeni în pericol. Ba, la un moment dat, s-a apropiat de Poșta din localitate și a stat pe lângă sătenii care care așteptau să ia pensia.

Într-un final, a fost prins după ce a furat o găină.


Animalul a evadat, însă, peste noapte din adăpostul în care a fost dus și a fost capturat din nou a doua zi, urmând să fie consultat de un veterinar.


Potrivit primăriței din localitate, Victoria Butuc, lupul ar proveni de la o grădină zoologică improvizată.

Ea este cea care a relatat aventurile lupului botezat Dany. Mulți localnici au semnalat prezența animalului în sat și, din fericire, animalul nu a atacat decât o găină.

Primărița, de numai 29 de ani, a povestit pe Facebook, în amănunt, traseul lupului:


"Dragi consăteni, azi am tot fost sunați că se plimbă un lup prin sat ziua amiaza mare! El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, nebănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic. În timpul zilei un băiat căuta după spusele lui un câine-lup... Oamenii zic că era cineva nu de-al locului... Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul de dragul găinii a înșfăcat lupul de gât curajos gest și plauzibil. Am sunat la poliție și la instituțiile de resort, au zis să-l izolăm până dimineață, este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i de-a și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață... După o postare pe fb , am înțeles că ar fi fost văzut prin preajma unei baze de odihnă din pădure, unde este improvizat un mini zoo, cât de legal sunt ținute acele animale urmează să ne documentăm, spre seară am fost să întreb dacă nu cumva au pierdut un lup, fapt confirmat de domnul de la pază! Am invitat administratorul mâine dimineață la primărie să ofere explicații și să prezinte actele de posesie, deja vedem ce decizie va fi luată de organele competente! La final de zi putem face o concluzie, chiar și cu cel mai periculos animal dacă te comporți bine, nu te paște nici un pericol! Rămân în continuare pe poziția că animalele sălbatice trebuie să trăiască în sălbăticie, în lumea lor, în largul lor, nu în cușcă de 2/3...", a scris Victoria Butuc marți pe Facebook.


Numai că peste noapte animalul a ros ușa adăpostului în care a fost dus și a fugit.


"Dragi consăteni, rog să fiți prudenți, lupul a evadat peste noapte.... Încercăm să-i prindem urma, dacă cumva îl vedeți rog să ne anunțați de urgență...", a anunțat primărița, punând și o poză cu locul de unde e fugit animalul.


Dany a fost prins însă din nou, miercuri, și dus înapoi la grădina zoo improvizată, urmând să fie consultat de un veterinar. Primărița a anunțat că poliția va verifica cât de legal era ținut lupul în captivitate.

249 views0 comments

Recent Posts

See All