• Lumea in Stiri

Prima tara din lume in care vaccinarea impotriva COVID-19 este obligatorie


În Tadjikistan, vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 a devenit obligatorie, potrivit anunțului făcut de autorități, citate de Radio Europa Liberă.


Obligația li se aplică tuturor cetățenilor care au împlinit 18 ani.Autoritățile din Tadjikistan au anunțat că cetățenii trebuie să își facă o programare la medic sau la o clinică locală pentru a fi vaccinați. Vaccinarea este gratuită.

Schimbarea strategiei de vaccinare s-a produs în contextul răspândirii rapide a unei noi tulpini de coronavirus în această țară, în ciuda faptului că statisticile oficiale arată că numărul de cazuri noi rămâne scăzut.


Potrivit Ministerului Sănătății, pe 2 iulie au fost detectate 25 de noi cazuri de coronavirus, iar două persoane au murit.


Statisticile oficiale arată că, de la debutul pandemiei, în Tadjikistan s-au îmbolnăvit 13.548 de persoane, iar 92 au murit.


Unii experți independenți au pus sub semnul întrebării aceste date, sugerând că ar putea fi mult mai multe îmbolnăviri și decese.


Datele oficiale din Tadjikistan arată că, până în 2 iulie au fost vaccinate 280.000 de persoane, la o populație de 9,3 milioane de locuitori.

Pe de altă parte, trebuie reamintit că o decizie a CEDO din luna aprilie consideră acceptabilă obligativitatea vaccinării.


Instanța de la Strasbourg s-a pronunțat în legătură cu regulile din Cehia privind vaccinarea în cazul copiilor împotriva mai multor boli. Verdictul: Cehia nu și-ar fi depășit competențele legale în domeniu.


4 views0 comments