• Lumea in Stiri

Primul bulibașă vaccinat


Comitetul Național de Vaccinare a anunțat pe pagina sa de Facebook că Nea Tacu, din Râmnicu Vâlcea, este primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19.


El a ales să se vaccineze la un Drive-Thru, cu serul Pfizer, împreună cu soția lui, Margareta.


Ei au fost convinși de nepotul lor, care este voluntar SMURD. Acesta spune că bunicii lui sunt „singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru”.


Iată mesajul postat de RO Vaccinare:


“Dragii mei, Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta. Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună. Stând la masă l-am întrebat: -Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul? Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit: -Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.

Singurii țigani din România care s-au vaccinat la un Drive-Thru. Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceausescu. Haideți să vă povestesc puțin despre ei… Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume. El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: „Meseria se fură, nu se învață!” Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți!

Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi.”

Mihai Eduard Alin


Sâmbătă, 15 mai, s-a înregistrat un număr record de persoane imunizate : 119.021 în ultimele 24 de ore .


Foto: Ro Vaccinare

31 views0 comments