• Lumea in Stiri

Prințul Harry și Jennifer Lopez, împreună la un concert


Prinţul Harry s-a alăturat mai multor vedete din industria muzicală, precum Jennifer Lopez, care au participat duminică la un concert de caritate organizat de starurile din oraşul Los Angeles pentru a promova ideea unei vaccinări mondiale mai rapide şi generalizate împotriva COVID-19 şi pentru a-şi exprima sprijinul faţă de India, o ţară care se confruntă în această perioadă cu o recrudescenţă devastatoare a epidemiei de coronavirus, informează AFP.


Mesaje video transmise de Papa Francisc şi de preşedintele american Joe Biden au fost difuzate în cadrul "Vax Live: A Concert To Reunite The World", un eveniment care a beneficiat şi de prezenţa fizică a unor staruri din industria cinematografică de la Hollywood, precum actorii Ben Affleck şi Sean Penn. Concertul va fi difuzat în data de 8 mai pe platforma YouTube şi de mai multe posturi TV în lumea întreagă, după ce a fost înregistrat în faţa unui public alcătuit din mai multe mii de spectatori vaccinaţi cu schema completă de imunizare împotriva noului coronavirus. Show-ul a avut loc într-un stadion uriaş din California.


Mii de spectatori, în principal angajaţi din sectorul medical aflaţi în prima linie a luptei împotriva maladiei COVID-19, s-au reunit în uriaşul stadion SoFi din Los Angeles, care a fost finalizat recent.


Cântăreaţa şi actriţa Selena Gomez a animat festivităţile, îndemnând la expedierea "de doze şi de dolari" către ţările sărace.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a depăşit obiectivul său iniţial, ce prevedea colectarea sumei necesare pentru achiziţionarea a 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în beneficiul ţărilor cu venituri medii şi mici, obţinând peste 53 de milioane de dolari din donaţiile făcute de companii şi diverşi filantropi.


Într-un mesaj preînregistrat, preşedintele Joe Biden a declarat că va "colabora cu şefii de state din lumea întreagă pentru a distribui mai multe vaccinuri şi pentru a stimula producţia". La rândul lui, papa Francisc a transmis următorul mesaj: "Vă implor să nu îi uitaţi pe cei mai vulnerabili dintre noi". Mesaje video ale preşedintelui francez Emmanuel Macron şi prim-ministrului canadian Justin Trudeau au fost de asemenea difuzate în cadrul acestui concert.

22 views0 comments