• Lumea in Stiri

Prințul Harry și Megan vor realiza un documentar despre militarii răniți


Prințul Harry și Meghan își vor face debutul ca producători la Netflix, cu un serial documentar despre Invictus Games, cea mai mare competiție sportivă internațională destinată militarilor răniți în operațiuni de luptă.


Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Fundației Invictus Games.


Prințul Harry și Megan sunt ambasadori au Jocurilor Invictus.Publicația Variety scrie că serialul documentar va fi realizat de regizorul Orlando von Einsiedel și de producătoarea Joanna Natasegara, ambii premiați cu Oscar, în timp ce Fundația Invictus Games va fi producător executiv.


Serialul se va numi “Heart of Invictus” și va urmări viața unui grup de sportivi răniți în timpul operațiunilor militare sau au trecut prin boli care le-au schimbat viața, către Invictus Games The Hague 2020 – competiție amânată din cauza pandemiei pentru 2022.


Seria Netflix va documenta atât antrenamentul sportivilor cât și poveștile lor de viață.


Se pare că inclusiv Printul Harry va apărea în documentar.


Inclusiv România are o echipă participantă la Jocurile Invictus.


Numele competiției provine din limba latină și înseamnă “neînvins”, iar evenimentul a fost inspirat de Jocurile Războinicului, un eveniment similar desfășurat în Statele Unite la care au participat 4 ofițeri britanici răniți.


Întorși în Marea Britanie, aceștia au povestit experiență Ministerului Apărării, care i-a propus Printului Harry să fie patron spiritual al acestei competiții.


Primele Jocuri Invictus au avut loc în septembrie 2014 la Parcul Olimpic Queen Elizabeth din Londra.Pandemia a întrerupt aceasta competiție, care urmează să fie reluată în 2022.


La șapte luni după ieșirea oficiala din Familia Regală Britanică, Printul Harry și Meghan Markle au semnat un contract valabil pe mai mulți ani prin care se angajează să producă filme, documentare, reality-show-uri și seriale destinate copiilor pentru gigantul Netflix.


Înțelegerea dintre Netflix și cuplul Harry-Meghan este asemănătoare cu contractul semnat de platforma de streaming cu fostul Președinte americanBarack Obama și fosta Prima Doamna, Michelle Obama.


Compania acestora, Higher Ground Productions, a produs documentarul „American Factory” care a castigat un trofeu Oscar și urmează să lanseze și alte filme și emisiuni inspiraționale în viitorul apropiat.


Foto: https://invictusgamesfoundation.org/

15 views0 comments

Recent Posts

See All