• Lumea in Stiri

Printul Philip si Regele Mihai, doua destine speciale si o prietenie de-o viata


Arhivele păstrează mai multe fotografii în care Prințul Philip și Regele Mihai apar împreună, copii fiind.


Nu este un secret că cei doi veri au fost apropiați încă din copilărie.

S-au născut în același an, 1921, și au fost prieteni în copilărie, relația dintre ei păstrându-se și ulterior.


Ducele de Edinburgh a botezat primul copil al suveranului român și al reginei Ana, Principesa Margareta.


În fotografii păstrate la Arhivele Naționale cei doi apar într-o vacanță la mare, pe o plajă din Constanța. Amândoi aveau 7 ani.

La nunta dintre Philip și principesa Elizabeth, în 1947, Regele Mihai a cunoscut-o pe Ana, care urma să-i devină soție.


De-altfel, Familia Regală a României îşi exprimă într-un comunicat "nespusă tristeţe" la aflarea veștii morții Prințului Philip.


Casa Regală reamintește că Prințul Philip şi Regele Mihai, născuţi în acelaşi an, au fost veri şi au păstrat "o prietenie de o viaţă".


Mai mult, Ducele de Edinburgh a botezat-o pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi i-a purtat de grijă în şcoală, la liceu şi la facultate.

Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viaţa Familiei Regale române” - se mai arată în mesaj. De-asemenea, se menţionează că

"După dispariţia Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburgh a fost o figură părintească. Toate generaţiile din Familiile Regale română şi britanică au fost apropiate, dar pentru generaţia de azi, Regina Elisabeta a II-a şi Principele Philip rămân modele spirituale, surse fundamentale de inspiraţie".

452 views0 comments