• Lumea in Stiri

Procesul sandwichuri-lor cu ton fără pește!


Popularul lanţ american de fast-food, Subway, trebuie să explice unui tribunal din California compoziţia unuia dintre celebrele sale sandvişuri după ce mai mulți clienți au reclamat în instanță că tonul folosit este falsificat.

În plângerea depusă, clienții susțin că ceea ce Subway susține că este un sandviș cu ton este de fapt un amestec de mai multe ingrediente care nu au nici o legătură cu tonul, ci doar îl imită.

Acuzaţia, pe care compania a respins-o tranşant, a fost formulată după s-au realizat 'teste de laborator în care nu s-au găsit probe de ton în mostre' şi care încearcă acum să determine din ce este făcută compoziţi, potrivit avocatului acuzării.

Plângerea a fost depusă la un tribunal din California săptămâna trecută, dar a devenit publică după ce ziarul The Washington Post a preluat informaţia.


Prin urmare, lanțul de magazine foarte popular în Statele Unite, dar și în țări din lumea întreagă, a luat poziție și califică acuzaţiile drept 'neîntemeiate'.

'Pur şi simplu nu există adevăr în acuzaţiile prezentate tribunalului din California. Subway oferă ton 100 % gătit în restaurantele sale, pe care îl amestecă cu maioneză şi pe care îl foloseşte în sandvişuri gata preparate, 'wraps', şi în salatele de care se bucură clienţii noştri', susține compania într-un comunicat.

Subway a precizat că aceste acuzaţii vor aduce grave prejudicii localurilor sale care oferă sandvişuri pe bază de ton precum şi micilor negustori care le comercializează.

Nu este prima oară când ingredientele folosite de Subway sunt puse sub semnul întrebării, după ce Curtea Supremă din Irlanda a stabilit că nu poate fi considerată 'pâine', cea folosită în chifle, din cauza conţinutului ridicat de zahăr.


8 views0 comments