• Lumea in Stiri

Animalele vor fi recunoscute de legea britanică ființe cu drepturi

Updated: May 16
Guvernul de la Londra a anunțat că animalele vor fi recunoscute de legea britanică drept ființe cu drepturi.

Urmează acum o serie de legi prin care să interzică practici precum exportul de animale vii sau vânătoarea de trofee, dar și o lege care va recunoaște animalele drept „ființe cu simțire”.

Protecția se va aplica animalelor de companie, de fermă și sălbatice din UK dar și animalelor din străinătate, prin interdicții asupra comerțului de fildeș, aripioare de rechin.


Ar putea fi adoptată și o interdicție pentru producția și comercializarea de foie gras, de exemplu, un preparat obținut prin îndoparea forțată a rațelor și gâștelor.


Unele dintre măsuri, precum microciparea pisicilor sau oprirea oamenilor din a ține primate ca animale de companie sunt pegătite deja de ani buni.


Altele, precum restricționarea exportului de animale vii au fost subiectul unor campanii publice vechi de decenii.


Planul de acțiune pentru bunăstarea animalelor include și măsuri menite să oprească furtul de animale de companie.


Zgărzile cu șocuri electrice folosite pentru a dresa animale de companie vor fi și ele interzise, iar astfel de practici barbare vor fi pedepsite.


De asemenea, cursele ilegale de iepuri și folosirea de capcane cu lipici vor fi și ele interzise.


Folosirea de cuști pentru păsări de curte și penru porci nu va fi interzisă direct, însă folosirea lor va fi examinată, iar fermierii vor primi stimulente pentru a îmbunătăți bunăstarea și sănătatea animalelor lor printr-un nou regim de subvenții.


Potrivit BBC, legea va recunoaște că animalele au capacitatea de a simți foame și durere și sunt conștiente de ce li se întâmplă. În același timp, reclame la practici folosite în alte țări, precum călărirea elefanților vor fi și ele interzise.


527 views0 comments

Recent Posts

See All