• Lumea in Stiri

Protest cu lenjerie intima


Firmele de lenjerie din Franţa au început să trimită la sediul guvernului scrisori însoţite de desuuri pentru a protesta împotriva închiderii magazinelor de profil, considerate neesenţiale.


'În aceste colete veţi găsi un articol al vieţii cotidiene considerat neesenţial de guvern: o pereche de chiloţi', scriu în scrisoarea trimisă premierului francez, Jean Castex, inițiatorii 'Action culottée', care grupează profesioniştii din acest sector.


Sutiene, bikini şi tanga invizibili, pentru a denunţa 'invizibilitatea' acestui sector comercial afectat de închiderea magazinelor în întreaga ţară de la sfârşitul lunii martie. 'Suntem conştienţi de gravitatea situaţiei, dar nu înţelegem de ce magazinele noastre nu sunt considerate esenţiale, ştiind că primul lucru pe care îl facem dimineaţa este să ne punem o pereche de chiloţi', spune Melinda Locheron, purtătoare de cuvânt a grupului din regiunea Picardy.

Pe reţelele de socializare, 'Action culottée' a postat imagini ale scrisorilor trimise guvernului, însoţite de articole de lenjerie inscripţionate cu mesajul 'Esenţial'.


Guvernul, care deocamdată nu a răspuns protestului, a anunţat în ultimele zile că speră să ridice restricţiile de la jumătatea lunii mai.


Recent Posts

See All