• Lumea in Stiri

Protestatarul de 13 ani din Galați și promisiunea jandarmilorPrintre protestatarii față de măsurile antiCOVID din Galați, de zilele trecute, s-a aflat și un băiat de numai 13 ani.


Jandarmii i-au spus povestea pe pagina de Facebook a Inspectoratului de Jandarmi Galați și au promis că îi vor fi alături băiatului. Redăm mai jos textul integral:


„O să îi spunem Alin, pentru a nu îi face cunoscută identitatea. Alin a venit la protest însoțit de niște prieteni, așa cum le spune el. Noi o să le spunem cunoștințe. Termenul de prieten presupune mult mai mult. Pe la ora 19:00, Alin a ajuns pe Platoul din fața Prefecturii Galați, locul de întâlnire al manifestanților. Aici a început să strige, să scandeze și să se manifeste. Jandarmii l-au văzut că este mult prea tânăr și au mers să vorbească cu el. Atunci, Alin a băgat mâna în buzunarul drept și nu a vrut să o mai scoată, atunci când i s-a cerut. Ceva era suspect. Când i-au pipăit hainele, jandarmii au observat că, de fapt, el ascundea un briceag cu lama de 10 cm.

A fost scos din mulțime și dus la mașina jandarmeriei. Am zis să îi sunăm părinții, numai că Alin nu avea mamă, iar tatăl îl părăsise. Un timp nu a vrut să ne spună unde stă și cine are grijă de el, pentru că era destul de bine îmbrăcat. După câteva minute s-a decis să vorbească. Locuia cu bunicii.

Am sunat bunica, iar când a aflat isprava nepotului, femeia nu a mai putut să își stăpânească lacrimile. I-am spus să se calmeze, că nu se va întâmpla nimic, doar că o așteptam să vină să ia băiatul.

Într-o fugă a ajuns bunica la Prefectură, acolo unde o aștepta nepotul și jandarmii. Cu lacrimi în ochi ne-a spus că este un copil bun, doar că stă într-un anturaj nefericit. Aici i-am dat perfectă dreptate. Ne-a emoționat însă atunci când bunica și-a dat jos căciula de pe cap. Nu mai avea păr. Am stat să ne gândim 5 secunde și am realizat că femeia are cancer. Atunci ne-a spus că astăzi venise de la chimioterapie. Parcă s-a prăvălit cerul pe noi. Ne-am uitat unii la alții și am tăcut, ascultând vorbele printre suspine ale bunicii.

Alin nu mai spunea nimic, doar se scuza. Bunicii i-am dat o sticlă de apă și i-am spus să se liniștească că nu se va întâmpla nimic cu băiatul.

La plecare, i-am spus lui Alin că singura lui șansă de a răzbate în viață este doar școala și nimic altceva. I-am mai promis că ne vom interesa de situația lui școlară, pentru că este păcat ca un copil atât de tânăr și cu un viitor în față să apuce pe căi greșite.

Am condus-o pe bunică și nepot pentru a pleca spre casă, însă ne-a spus că nu are bani să ajungă. Colegul nostru, locotenentul Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați, i-a chemat un taxi și i-a plătit drumul până acasă, dar nu înainte de a-i promite bunicii că va merge să se intereseze de situația școlară a băiatului, pentru a-l duce pe drumul cel bun. Ne-a spus că nu a făcut un gest deosebit, a fost ceva normal, firesc, izvorât din suflet, pentru că are copii și își dorește ca fiecare copil să răzbată în viață.

Aceasta a fost o poveste de la protestul de aseară, 30 martie, din Galați. Ca Alin sunt și alți copii, însă trebuie să le fim alături și să nu îi lăsăm să pice în păcat.”


85 views0 comments

Recent Posts

See All