• Lumea in Stiri

Realizatorul show-lui CNN cu cele mai mari cifre de audienţă, Larry King, a murit

Updated: Jan 24


''Pun cele mai bune întrebări de care sunt în stare. Ascult răspunsurile. Încerc să urmăresc subiectul. Şi sper că publicul este cel care va trage concluziile. Nu sunt gazda unei talk-show improvizat. Aşa că ceea ce încerc să fac este să prezint pe cineva în cea mai bună lumină posibilă''.- Larry KingPe numele său real Lawrence Harvey Zeiger, Larry King s-a născut pe 19 noiembrie 1933, în cartierul Brooklyn din New York. A mărturisit că la vârsta de cinci ani ştia deja că vrea să lucreze la radio, iar în 1957 s-a mutat în Miami, după ce i se spusese că aici există o perspectivă înfloritoare pentru o carieră în radio. Era deja un realizator cunoscut de radio când a făcut prima transmisiune televizată pentru CNN din Washington, pe 3 iunie 1985, la cinci ani după ce Ted Turner înfiinţase postul.

Aplecat asupra pupitrului de prezentator, cu mânecile suflecate şi purtând ochelari de vedere, Larry King a început să scrie povestea emisiunii ''Larry King Live'', difuzată de CNN în perioada 1985-2010. O emisiune în care a combinat interviurile, discuţiile politice, dezbaterile pe teme de actualitate şi telefoane în direct, urmărită de milioane de telespectatori.

Cunoscutulul jurnalist american de televiziune, Larry King, a murit la vârsta de 87 de ani, a anunţat sâmbătă CNN, citând o sursă apropiată familiei. Diagnosticat cu COVID-10 la sfârșitul anului 2020, Larry King fusese spitalizat în Los Angeles și s-a stins la Cedars Sinai Medical Center, potrivit anunţului publicat pe Twitter de Ora Media, compania de producţie fondată de Larry King.


''Timp de 63 de ani, pe platforme precum radioul, televiziunea şi media digitală, miile de interviuri, premii şi succesul global ale lui Larry rămân mărturie a talentului său unic şi statornic ca realizator'', notează mesajul publicat de Ora Media.
13 views0 comments