• Lumea in Stiri

Record în Africa de Sud: O femeie a născut 10 copii


O femeie din Africa de Sud a dat naştere luni seara la zece copii, cu doi mai mulţi decât preconizau iniţial medicii, într-un spital din Pretoria.


Mama, care se numeşte Gosiame Thamara Sithole şi are 37 de ani, se afla în cea de-a 29-a săptămână de sarcină.


Potrivit mamei, care a suferit de dureri la picioare din cea de-a opta săptămână de sarcină precum şi de aciditate la stomac, doi bebeluşi nu au putut fi detectaţi la RMN.


Medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei, a spus că este o situaţie mai puţin obişnuită, asociată de obicei tratamentelor de fertilizare.


Cu venirea pe lume a celor zece bebeluşi - care vor petrece următoarele luni la incubator - mama sud-africană o depăşeşte pe femeia din Mali, Halima Cisse, care a născut nouă bebeluşi după ce a fost evacuată din precauţie din ţara sa, la începutul lunii mai anul acesta.


Aceste naşteri multiple vor doborî recordul celor mai mulţi bebeluşi care au supravieţuit unei naşteri şi care era deţinut, din 2009, de americanca Nadya Suleman, care a adus pe lume opt copilaşi.

139 views0 comments