• Lumea in Stiri

Reguli pe litoral, pentru vacanța de 1 Mai și de Paște


Turiștii care vor petrece weekendul de 1 mai și Paște pe litoral trebuie să respecte toate regulile sanitare: să poarte măști în spațiile publice, să nu se înghesuie în magazine și pe terase și să intre în camere la ora 20.


Va fi făcută o singură excepție. În noaptea de Paște, cei care merg la slujbă pot rămâne afară până la ora 02.00.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode:

"Legea n-o negociem cu nimeni. Sănătatea e mai importantă decât orice. Pentru Paște avem în hotărârea CNSU în care e reglementat foarte clar că, pentru cei care vor să participe la slujba de Înviere, în intervalul 20.00 – 02.00 asigurăm deplasarea la biserică și înapoi, spre casă, în condiții de securitate și sănătate maximă".


Pentru cei care vor să meargă de Paște și de 1 Mai în Bulgaria, țara vecină a stabilit reguli clare: turiştii vor fi primiţi în staţiunile de pe litoralul bulgăresc dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ.


Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială.


Mai multe despre acest subiect aici: https://www.lumeainstiri.com/post/in-bulgaria-de-la-1-mai-cu-vaccin-dovada-trecerii-prin-boala-sau-test-pcr-negativ

131 views0 comments