• Lumea in Stiri

Restaurarea Scolii Pittner


Euroland Banat derulează o caravană de promovare online la nivelul întregii zone de Vest pentru continuarea proiectului deja aprobat pentru restaurarea Școlii Pittner din Reșița.

Proiectul de reabilitare și transformare într-un centru multifuncțional a singurei clădiri cu ceas solar din Reșița, cunoscută ca fosta Școală Pittner, aflată pe lista monumentelor de patrimoniu, a fost acceptat la finanțare anul trecut.


Imobilul în care până la sfârșitul anilor '40 a funcționat Școala Pittner va trece prin transformări radicale și ar urma să fie reamenajat cu săli de expoziție, ateliere creative și birouri. Valoarea investițiilor este de aproape două milioane de euro.


Pe lângă Funicular, Universalul Vechi, construcţiile de pe platformele uzinale, Centrala Grebla, ansamblul urbanistic Rânduri şi sistemul de canale şi aducţiune, Şcoala Pittner este unul dintre simbolurile de patrimoniu ale Reşiţei de odinioară.


În total, în programul de finanţare au fost selectate 9 proiecte din întreaga țară. Printre acestea se mai află unul din Caraș-Severin: resturarea Vilei Elisabeta din Băile Herculane.

8 views0 comments