• Lumea in Stiri

Robotul umanoid Sophia îi va ajuta pe oameni să treacă mai ușor peste pandemieCompania Hanson Robotics din Hong Kong a informat că patru modele de roboţi, inclusiv Sophia, vor fi produse în masă, în prima jumătate a anului.


Cercetătorii sunt de părere că pandemia va crea noi oportunităţi pentru industria roboticii.Lumea COVID-19 va avea nevoie de din ce în ce mai multă automatizare pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă”, a declarat fondatorul şi directorul general al companiei, David Hanson, citat de Reuters.


„Roboţii Sophia şi Hanson sunt unici pentru că sunt atât de asemănători cu fiinţele umane. Ei pot fi utili în această perioadă în care oamenii sunt foarte singuri şi izolaţi social”, a apreciat David Hanson.El a mai spus că şi-a propus să vândă mii de roboţi în 2021, atât mari cât şi mici.


Deși tehnologia este încă într-o fază incipientă, pandemia ar putea accelera o relaţie între fiinţe umane şi roboţi - spun specialiștii.


În acest an, firma Hanson Robotics are de gând să lanseze un robot botezat Grace, care a fost conceput special pentru sectorul sănătăţii.


Robotul Pepper dezvoltat de SoftBank Robotics a fost folosit pentru a-i detecta pe oamenii care nu poartă mască, iar în China, compania CloudMinds a pus la punct un spital gestionat de roboţi în perioada pandemiei de coronavirus de la Wuhan.


Foto: Facebook Sophia the Robot21 views0 comments

Recent Posts

See All