• Lumea in Stiri

România, pe lista roșie a Maltei


Malta a inclus România, alături de alte state, în zona roșie și solicită românilor, la intrare, dovada vaccinării, în caz contrar urmând să stea în carantină timp de 14 zile, a informat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.


Malta intenționa inițial să-și închidă frontierele pentru persoanele nevaccinate, însă a renunțat la această măsură cu câteva ore înainte de a intra în vigoare, la presiunile Comisiei Europene.


Astfel, autoritățile malteze au decis să clasifice statele sau zonele de proveniență a persoanelor care sosesc în Republica Malta în funcție de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 în acele regiuni.


Astfel, a fost stabilită o „zonă roșie”, respectiv o „zonă roșu închis”.


România este inclusă, alături de alte state, în zona roșie.


Ca urmare, pentru a intra pe teritoriul Maltei, persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din România, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:


- să prezinte dovada completării, anterior călătoriei, a următoarelor formulare:

- formularul electronic de localizare a pasagerului

- formularul național maltez de localizare a pasagerului;

- formularul referitor la starea sănătății

- să prezinte fie dovada efectuării vaccinului împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului sau a dozei unice, după caz, fie rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Malta.


Chiar și în situația prezentării unui test molecular negativ tip PCR, persoanele în cauză vor fi supuse măsurii de carantină, timp de 14 zile, conform dispozițiilor autorităților malteze, la un hotel ales de autorități, cu suportarea de către persoana vizată a costurilor aferente;

- să nu prezinte niciun simptom al infectării cu virusul SARS-CoV2.

10 views0 comments