• Lumea in Stiri

România, recomandată de Euronews, ca destinatie de vacanță după pandemieDe îndată ce restricțiile COVID vor permite călătoriile, specialiștii apreciază că multă lume care a sărit peste vacanțe anul trecut și, probabil, și anul acesta, va alege să facă vacanțe în locuri liniștite, în destinații mai puțin cunoscute și mai puțin luate cu asalt de turiști.

Așa că Euronews face nouă recomandări.


Printre cele nouă țări din Europa se numără și România, care este recomandată pentru „munții săi, castele și orașe medievale care par neschimbate de timp”.


Jurnaliștii scriu despre „muzee populare fascinante și despre satele rustice care evidențiază tradițiile țării”. Sunt amintite și trasee montane, „pentru a descoperi natura și sălbăticia” țării.


Celelate țări recomandate sunt Slovenia, Finlanda, Estonia, Luxemburg, Islanda, Liechtenstein, Muntenegru și Insulele Feroe.


Slovenia, este recoamndată pentru explorare active. Jurnaliștii de la Euronews scriu că Slovenia este un vis nedescoperit pentru activitățile în aer liber. De la schi pe vârfurile înzăpezite din Alpii Iulieni și drumeții prin păduri virgine, până la explorarea peșterilor magice subterane din vasta Peșteră Postojna, oportunitățile de aventură sunt nelimitate. În plus, cu lacuri sclipitoare, cascade maiestuoase și râuri turcoaz, priveliștile sunt de neuitat. Turiștii sunt îndemnați să guste și tortul Bled, o specialite în zona Lacului Bled.Cu mult mai puțin turiști decât țările vecine, Norvegia și Suedia, Finlanda oferă ocazia perfectă de a rătăci prin pădurile sale, precum și pe malurile lacurilor cristaline.


Estonia este altă țară încă neatinsă de turismul de masă. Capitala Tallinn are străzi medievale, cartiere moderne de afaceri și promenade de pe litoral.

Restul țării este acoperit de aproximativ 50% pădure, ceea ce face ca oamenii să scape mai ușor de agitație și să se refugieze în singurătate.


Luxemburg merită, de-asemenea, vizitat. Capitala este de basm, cu castele medievale, iar satele sunt pitorești. Natura merită explorată, la tot pasul sunt piste de biciclete bine întreținute și trasee de drumeție care străbat dealurile împădurite și văi înconjurate de podgorii.


Islanda este cunoscută drept Țara de Gheață și Foc, pentru că are unii dintre cei mai activi vulcani din lume și unii dintre cei mai mari ghețari din Europa. Este, de asemenea, un paradis pentru drumeții.Situat pe malul Mării Adriatice, Muntenegru este o țară caldă și primitoare, cu munți împăduriți, dar și plaje frumoase . Casele cu acoperiș portocaliu pe care le vezi la tot pasul pe litoral dau un farmec aparte locului.


Foto: unsplash.com