• Lumea in Stiri

Romania preia exemplul altor state si foloseste caini pentru depistarea COVID


Șase câini antrenați de specialiștii Centrului Chinologic de la Sibiu vor putea fi pe teren în scurt timp, în misiunile de depistare a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Un exercițiu demonstrativ al câinilor pregătiți pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 a avut loc vineri.

Poliția de Frontieră și Poliția Transporturi pot folosi aceste echipaje canine pentru a efectua verificări în anumite zone aglomerate, cum ar fi punctele de trecere a frontierei sau aeroporturile, nu ca o metodă de diagnosticare, ci ca o măsură complementară în lupta cu pandemia.

Asemenea inițiative se dezvoltă și în alte țări din Europa.

În Germania, o clinică veterinară a dresat câini să detecteze noul coronavirus în probe de salivă umană cu o precizie de 94%.

Câinii sunt dresaţi să adulmece "mirosul de coronavirus" care provine din celulele persoanelor infectate, scrie Reuters.

Astfel de câini sunt folosiți deja în Finlanda, pe Aeroportul Helsinki-Vantaa încă din septembrie trecut, în cadrul unui proiect-pilot implementat în paralel cu testările obişnuite folosite pe aeroporturi.

Și aeroportul internaţional din Santiago de Chile foloseşte, de asemenea, câini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19.

Recent Posts

See All