• Lumea in Stiri

Romanii vor putea calatori in Grecia de la mijlocul lunii aprilie


Sezonul turistic în Grecia va începe oficial pe 14 mai, însă turiştii români şi cei din Uniunea Europeană vor putea veni încă de la mijlocul lunii aprilie şi vor putea petrece Paştele în această ţară, a spus, astăzi, ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, aflat în vizită la Bucureşti.


'România este prima ţară pe care o vizităm după finalizarea planului de deschidere a sezonului. Avem un plan integrat şi vrem să arătăm că se poate face turism şi în condiţii de pandemie, iar turiştii să aibă o experienţă frumoasă şi să fie în siguranţă, ei şi ceilalţi', a spus Charis Theocharis.


Potrivit ministrului grec al turismului, pentru a intra în Grecia turiştii trebuie să îndeplinească una dintre cele trei condiţii: fie să prezinte un test negativ, fie dovada vaccinării, fie să fi trecut prin boală şi să prezinte un test de anticorpi.


De asemenea, turiştii pot fi testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei testaţi pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de partea greacă.


La fel ca anul trecut, copiii sub 10 ani nu necesită testare.'Ne dorim ca Uniunea Europeană să facă proceduri foarte rapide pentru a dezvolta şi a emite certificatul verde de sănătate, dar până atunci purtăm discuţii tehnice cu ministrul român al Turismului să acceptăm certificatele emise de statul român, care să fie şi în limba engleză', a mai spus Charis Theocharis.


Potrivit acestuia, după finalizarea vaccinării populaţiei vulnerabile, în Grecia va fi vaccinat şi personalul din turism.


Potrivit acestuia, moto-ul acestui sezon este 'Tot ce vrei este Grecia'.


'