• Lumea in Stiri

Rozariul Reginei Scotiei Maria Stuart a fost furat


Un rozariu de aur 'de neînlocuit', purtat de Maria Stuart, regina Scoţiei, la execuţia ei din 1587, figurează printre obiectele, în valoare de peste 1 milion de lire sterline, furate de la Castelul Arundel, din comitarul West Sussex.


Printre artefactele furate se numără şi cupe ceremoniale oferite de către Maria Stuart celui care deţinea la acel moment titlul de Earl Marshal precum şi alte obiecte din aur şi argint.


Personalul de la castel a fost alertat de spargere vineri, la ora locală 22:30, după declanşarea alarmei antifurt, iar un autoturism 4x4, despre care se crede că a fost implicat în spargere, a fost descoperit incendiat şi abandonat lângă Barlavington.


Obiectele din aur și argint furate sunt estimate la o valoare de peste 1 milion de lire sterline, dar 'în calitate de artefacte unice ale colecţiei Ducelui de Norfolk au o importanţă istorică incomensurabil mai mare, de nepreţuit', a spus un purtător de cuvânt al Castelului Arundel, adăugând că artefactele furate se aflau într-o vitrină aflată pe traseul de vizitare.

Castelul de-abia a fost deschis pentru vizitatori în 18 mai.


50 views0 comments