• Lumea in Stiri

Rusia va construi a doua cea mai înaltă clădire din lume. Va avea 150 de etaje / VIDEO


A doua cea mai mare clădire din lume va fi ridicată la Sankt Petersburg, lângă o altă clădire care deţine deja titlul de cea mai înaltă din Europa.


Potrivit CNN, noua clădire va avea 703 metri și 150 de etaje. Ea va fi construită de o firmă din Scoția, care promite că va fi un zgârie-nori spectaculos şi că va avea cel mai bun design din punctul de vedere al consumului redus de energie.


Şi chiar dacă va fi pe locul al doilea după Burj Khalifa (care are 828 de metri), clădirea din Rusia va avea cel mai înalt etaj ocupat, la aproape 600 de metri înălţime.


În prezent, a doua cea mai înaltă clădire din lume este Shanghai Tower, cu 632 de metri.

Turnul de la periferia Sankt Petersburgului se va numi Centrul Lahta II. Va avea forma unui turn alungit, cu caneluri care-i străbat suprafața, dând impresia unei clădiri „răsucite”.


Va fi construită în apropierea primului Centru Lahta, cel mai înalt zgârie-nori din Europa, unde acum este sediul gigantului rus Gazprom.


Viitorul zgârie-nori va fi ridicat pe malul Golfului Finlandei și va găzdui spații de birouri, dar și locuințe și spații de relaxare.Gazprom, care este proprietarul terenului principal, anunță într-un comunicat că noul turn va avea cel mai înalt punct de observație pentru o clădire, care va fi situat la o înălțime de 590 de metri deasupra mării.


Gazprom nu a spus, însă, când va începe șantierul sau când ar urma să se încheie lucrările la Centrul Lahta II.
125 views0 comments