• Lumea in Stiri

Sărbătoarea florii cu cel mai frumos miros / Fotoreportaj
De 6 ani, la Hoghilag, județul Sibiu, la începutul lui august, are loc Sărbătoarea Tuberozelor. Anul acesta, are loc în weekendul 7-8 august.


Localitatea, aflată la aproximativ 20 de km de Sighișoara, este prima din România unde s-au cultivat aceste flori. De mult, pe vremea Imperiului Austro-Ungar.


La început, doar sașii au cultivat florile albe, cu un miros puternic. După anii 70, au început și românii.Azi, sunt doar 21 de familii care mai cultivă această floare și sunt organizate într-o asociație.

Tuberoza înflorește o dată la 3 ani, se înmulțește prin bulbi, și are nevoie de multă apă și de soare.

Cultivatorii spun despre ea că este ca un copil căruia îi place să stea cu picioarele în apă și cu capul la soare.


Familiile care cultivă tuberoze pot fi recunoscute ușor după plăcuțele pe care le au la poartă.La Sărbătoarea Tuberozelor, turiștii pot să viziteze gospodăriile unde se cultivă flori, pot să cumpere bulbi sau flori și să asculte poveștile localității, dar și să guste din produse tradiționale.
La Biserica din Hoghilag vor fi organizate târguri și lansări de carte, concerte și ateliere. Iată mai jos activitățile care vor avea loc pe 7 și 8 august.Despre demersurile localității de a obține recunoașterea europeană pentru Tuberoza de Hoghilag puteți citi mai multe aici: https://www.lumeainstiri.com/post/tuberoza-de-hoghilag-prima-floare-din-romania-protejata-la-nivel-european
157 views0 comments