• Lumea in Stiri

Salile de spectacole din New York se redeschid cu teste PCR negative


Anunțul a fost făcut de guvernatorul statului american New York, care a spus că marile săli de spectacole şi stadioanele locale vor putea să se redeschidă, la 10% din capacitate, din 23 februarie, după o pauză de aproape un an Pragul de 10% se aplică sălilor care pot să găzduiască peste 10 mii de persoane, spune guvernatorul Andrew Cuomo, care nu a dat alte informaţii despre spaţiile cu o capacitate de primire mai mică. O veste neplăcută pentru proprietarii acestora, pentru că asta înseamnă că ele rămân închise în continuare.

Dar, pentru a putea asista la un spectacol sau la un eveniment sportiv, spectatorii newyorkezi vor trebui să prezinte la intrare un test PCR cu rezultat negativ realizat cu cel mult 72 de ore în urmă şi să se supună unui control al temperaturii corporale. Odată ajunşi în sala de spectacol, ei trebuie să poarte măşti de protecţie şi să respecte regulile de distanţare socială. Prima mare sală newyorkeză care se va redeschide va fi Barclays Center, care poate să primească până la 17.700 de spectatori la partide de baschet.

Statul New York a făcut un prim test în privinţa redeschiderii sălilor publice atunci când a autorizat clubul Buffalo Bills, din liga de fotbal american NFL, să primească 6.700 de spectatori pentru o partidă disputată în 9 ianuarie. Acelaşi format a fost repetat în săptămâna următoare pentru un alt meci disputat de Buffalo Bills. Guvernatorul şi autorităţile sanitare din New York au considerat că experimentul a fost concludent, a spus guvernatorul Andrew Cuomo. Mai multe state americane au autorizat deja redeschiderea marilor săli şi arene, în special în Florida, unde a avut loc, duminică, Super Bowl - finala campionatului de fotbal american, în faţa unui public alcătuit din 25.000 de persoane.